logo

Alles over veiligheidsnormen en testbeleid

Het is de belangrijkste verantwoordelijkheid van Sanex om de veiligheid van zijn producten te verzekeren. Daarom worden de materialen die in de productontwikkeling worden gebruikt, voortdurend gecontroleerd, waarbij altijd rekening gehouden wordt met de wettelijke normen, wetenschappelijke ontwikkelingen, de visie van de consumenten en niet-gouvernementele organisaties.
 
Sanex bad & douchegel en deodorant zijn goedgekeurd door dermatologen, terwijl routinetesten hun continue kwaliteit verzekeren. De testen worden uitgevoerd in nauwe samenwerking met onafhankelijke onderzoekscentra, afgestemd op de Sanex filosofie van integriteit en openheid. Externe laboratoria worden ingeschakeld om te garanderen dat de huid niet beschadigd wordt. Voordat een product in de schappen terechtkomt, wordt er een strikte kwaliteitscontrole gedaan op weerstand tegen temperatuur, duurzaamheid en stabiliteit.

Veiligheidsnormen verhogen

Op het gebied van veiligheid, overtreffen onze interne normen de wettelijke vereisten, ver boven de Europese veiligheidsnormen. Het "Critical Ingrediënts Programme" (CIP) van Sanex onderzoekt voortdurend de formules van de Sanex producten onder voorwaarden die nauwkeuriger en veeleisender zijn dan de Europese richtlijnen.
 
Bovendien beperken we ons niet tot de verklaring over het gebruik van allergenen zoals door de EC vereist - we zoeken intensief om ze uit onze producten te verwijderen. Ons strikt geurenbeleid heeft effectief het gebruik van allergenen in alle Sanex deodorant, bad & douchegels geminimaliseerd tot onder de drempelwaarde in de EC richtlijnen.

Hetzelfde beleid verzekert dat de geuren die gebruikt worden in de formules veilig zijn, zelfs voor gevoelige huidtypes.

Respect voor het leven

Naast veiligheidsaspecten, streeft Sanex er ook naar om milieuvriendelijke en diervriendelijke producten te maken. Daarom worden er absoluut geen dierproeven uitgevoerd. R&D werkt samen met niet-gouvernementele organisaties om te garanderen dat het gebruik van de ingrediënten niet alleen je huid respecteert, maar ook het milieu.

25 jaar onderzoek.

Het Sanex Instituut publiceert en stimuleert het onderzoek naar de gezondheid en kennis van de huid aan, gebaseerd op de ervaring en inzicht die Sanex verzamelde in 25 jaar.