logo

De gids voor de gezonde huid


De huid moet verzorgd worden om gezond te blijven. Een dagelijkse hygiëne is essentieel om haar zuiver, gezond en in optimale conditie te houden zodat ze haar vele functies om je lichaam te beschermen kan vervullen.
 
Door enkele eenvoudige richtlijnen te volgen en met een beetje aandacht en zorg, kan je genieten van al de voordelen van een gezonde huid.

 • Dagelijkse reiniging

  In de eerste plaats moet de huid zuiver zijn om goed te kunnen functioneren. Ze moet vrij zijn van stof, vuil, zweet, dode cellen en andere reststoffen die haar beletten te ademen. Anderzijds kan te veel wassen met zeep bijvoorbeeld haar uitdrogen en irriteren, terwijl sterk geurende producten allergische reacties en ernstige irritatie kunnen veroorzaken. Daarom is het zo belangrijk om die verzorgingsproducten te kiezen die passen bij jouw huidtype.
   
  Welke producten je ook kiest, ze zouden speciaal samengesteld moeten zijn om te beschermen, te hydrateren en de pH waarde van je huid in evenwicht te brengen.

 • Hydrateren, hydrateren, hydrateren!

  Een gezonde huid is een huid met voldoende vocht. Je huid werkt intensief om in balans te blijven door gebruik te maken van haar eigen vochtregulerende factoren en door te voorkomen dat er teveel water verdampt.
   
  Je kunt helpen door regelmatig gebruik te maken van verzorgingsproducten die de natuurlijke hydratatie van de huid versterken.

 • Bescherm je huid

  Je huid beschermen tegen uitwendige factoren zal bijdragen tot het voorkomen van beschadiging en uitdroging. Je kunt haar bijvoorbeeld beschermen tegen het weer door lippenbalsem aan te brengen als je gaat skiën of door je goed in te pakken bij koud winterweer. Een mooi kleurtje is geweldig in de zomer, maar probeer in elk geval een antizonnebrandcrème te gebruiken en draag een pet of hoed in de zomer.

 • Keuze van levensstijl

  Je huid weerspiegelt de algemene gezondheid van je lichaam. Een gezonde levensstijl is een goede manier om een gezonde huid te houden. Dit betekent regelmatige lichaamsbeweging om de bloedsomloop te bevorderen en de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen te verbeteren; een uitgebalanceerde voeding rijk aan bijvoorbeeld vitamine A en Omega-6 vetten, en veel water drinken. Het betekent ook slechte gewoontes zoals roken en overmatige alcoholconsumptie vermijden, net zoals zorgen voor voldoende nachtrust en, voor zover mogelijk, stress vermijden.

 • Vermijd externe prikkels

  Als je een gevoelige huid hebt, vermijd dan bekende oorzaken. Dit kan wol of synthetische kleding zijn, bepaalde schoonmaakproducten of cosmetica, of bepaalde voedingsstoffen.

 • Raadpleeg je arts

  Als je gevoelige huid je kwaliteit van leven aantast, moet je advies vragen aan je dermatoloog.

Test

je kennis

Hoeveel begrijp jij van de huid? Test je kennis met deze eenvoudige quiz. Zijn de volgende beweringen juist of fout?

 • 1

  Het dagelijks drinken van 1.5 liter water is genoeg om je huid voldoende te hydrateren.