logo

Ontdek de functies van een gezonde huid

Sanex producten zijn ontwikkeld om je huid in perfecte conditie te houden zodat ze al haar essentiële functies uit kan voeren. Ontdek meer over de functies van een gezonde huid en hoe zij je welzijn beïnvloeden.

 • Bescherming

  Een gezonde huid geeft je hele lichaam een dubbele bescherming: ze houdt vuil buiten en vocht binnen. Ze vormt de eerste verdediging die bescherming biedt tegen huidbeschadigingen, UV stralen, vervuiling, bacteriën, virussen, schimmels en andere schadelijke invloeden.

 • Temperatuurregeling

  Een gezonde huid isoleert je tegen hitte en kou. Ze behoudt een constante lichaamstemperatuur van 37°C, die verkregen wordt door het mechanisme van verdamping en vernauwing en verwijdering van de bloedvaten.

 • Immuniteit

  De huid is een belangrijk deel van je immuunsysteem. Ze kan besmettelijke stoffen herkennen en verdedigingssystemen uitlokken.

 • Huid als zintuig

  De huid is bedekt met cellen die je toelaten om hitte en kou, pijn en het fijne gevoel van aanraking te voelen. Ze weerspiegelt je gemoedstoestand als je kwaad of verlegen bent. De functie van de huid gaat verder dan de buitenlaag - ze is direct gekoppeld aan je lichamelijke en emotionele gezondheid.

 • Een opmerkelijk orgaan in perfecte balans

  Een gezonde huid dient als schild van je lichaam tegen uitwendige, eventueel schadelijke stoffen. Door haar elasticiteit is ze schokabsorberend. Ze houdt vocht vast, vangt zonnestralen op, regelt je temperatuur, beschermt je en laat je voelen. Functies die, elk op zich, helpen om je lichaam te beschermen, sterk te houden en gezondheid uit te laten stralen.
  Sanex Bad & Douchegels bevatten het unieke Dermo Active 3 complex om uw huid te beschermen, te hydrateren en haar natuurlijke PH-balans te laten behouden. Daarnaast respecteren onze anti-transpirants met Active Bioresponse de natuurlijke bacteriële flora van de huid om deze zo beschermt en gezond te houden.

Test

je kennis

Hoeveel begrijp jij van de huid? Test je kennis met deze eenvoudige quiz. Zijn de volgende beweringen juist of fout?

 • 1

  Het dagelijks drinken van 1.5 liter water is genoeg om je huid voldoende te hydrateren.