logo

Ontdek Sanex R&D

De wetenschap van de gezonde huid.

Bij Sanex is het onze missie om de huid van iedereen gezond te houden. Alles wat we produceren is ontworpen om de huid optimaal te laten werken op een natuurlijke manier. En al onze producten komen recht uit het hart van onze onderneming.

R&D is gevestigd in Den Haag in Nederland, waar Sanex al 25 jaar grondig onderzoek doet naar huidverzorging. Het Sanex Instituut stuurt de ontwikkeling en deelt zijn kennis, samen met richtlijnen voor een verantwoorde toepassing.
Het Sanex laboratorium

Dankzij zijn hypermoderne testfaciliteiten, heeft het Sanex ontwikkelingslaboratorium continu tot 100 projecten gelijktijdig lopen, allen met als doel om veilige, effectieve nieuwe producten met de modernste ingrediënten te maken. De Sanex teams voor productontwikkeling zoeken de beste formules voor specifieke behoeften, met als doel, wanneer mogelijk, het aantal ingrediënten in elk product te minimaliseren.
Onafhankelijke goedkeuring

Bij onze R&D werkzaamheden werken we samen met professionele derden. We doen regelmatig beroep op specialisten uit de academische wereld, private organisaties en de medische wereld om op de hoogte te blijven van kennis en trends en om onafhankelijk goedkeuring te verkrijgen. Dat is waarom alle Sanex bad & douchegels en deodorant de vermelding dragen: "Goedgekeurd door dermatologen".

Maar wat net zo belangrijk is, we letten erop wat onze klanten willen, wat ze nodig hebben en wat ze denken over onze producten. Op die manier kunnen we garanderen dat ze niet alleen veilig en effectief zijn, maar dat ze ook beantwoorden aan de behoeften en wensen van de klant.
Effectieve nieuwe producten

Onze R&D afdeling heeft zorg gedragen voor de creatie van producten zoals Sanex Zero%.
De Sanex Zero% lijn bevat minder chemische ingrediënten. Onderscheiden met het Europees Ecolabel, is het getest en heeft het bewezen dat de impact op het aquatische ecosysteem beperkt is, dat het voldoet aan de richtlijnen voor biologische afbreekbaarheid en het verpakkingsafval beperkt. Sanex Zero% is verkrijgbaar in een milieuvriendelijke navulverpakking die 73 procent minder plastic bevat dan een normale plastic fles douchegel.
Sanex Zero% deodorant is een deodorant die het natuurlijk mineraal aluin gebruikt, bekend om zijn geurneutraliserende eigenschappen. Sanex Zero% deodorant is dermatologisch getest en bevat 0% aluminium chloorhydraat, 0% parabenen en 0% alcohol.

25 jaar onderzoek.

Het Sanex Instituut publiceert en stimuleert het onderzoek naar de gezondheid en kennis van de huid aan, gebaseerd op de ervaring en inzicht die Sanex verzamelde in 25 jaar.