logo

Onze mijlpalen in huidverzorging


Volg onze geschiedenis

Het verhaal van ons merk, producten en vernieuwingen. Nieuwe ontwikkelingen in huidverzorging, jaar na jaar. Klik op de jaartallen om meer te weten te komen.

 • 1984

  Zeepvrije bad- & douchegel

  Sanex is een van de eerste massamarkt merken om een zeepvrije bad- & douchegel te lanceren voor alledaags gebruik, met een speciale formule om de huid zuiver en gezond te houden.

 • 1988

  Nieuwe alcoholvrije deodorant

  Sanex ontwikkelt als eerste een alcoholvrije deodorant die rekening houdt met de gevoelige huid van de oksel.

 • 1999

  Roller

  Een gebruiksvriendelijke roller wordt gelanceerd, waarmee op een eenvoudige manier deodorant aangebracht kan worden.

 • 2000

  Brailleschrift op de verpakking

  Brailleletters worden op de verpakkingen van alle Sanex producten gezet, omdat gezonde huid voor iedereen is.

 • 2003

  Geurenbeleid

  Het nieuwe geurenbeleid reduceert het gebruik van allergenen in alle Sanex deodorant en bad & douchegels tot onder de drempelwaarde in de EC richtlijnen.

 • 2004

  Ondersteboven vernieuwing

  Een revolutionaire omgekeerde deodorantroller wordt gelanceerd voor een directe productstroom zonder te schudden.

 • 2005

  Milieuvriendelijke spray

  Sanex lanceert een milieu- en huidvriendelijke deodorantspray die slechts de helft gas gebruikt.

 • 2006

  Goedgekeurd door dermatologen

  Sanex start zijn permanent beleid om producten op de markt te brengen die zijn goedgekeurd door dermatologen.

 • 2007

  Deodorant op basis van mineralen

  Lancering van Sanex Naturprotect, een deodorantlijn waarbij aluminiumchloorhydraat vervangen is door een werkzaam ingrediënt op basis van mineralen - de allereerste deodorant spray op basis van aluin voor de massamarkt.

 • 2008

  Dermo Active 3

  Sanex introducteert Dermo Active 3 in zijn basisproductlijn, een uniek complex dat de huid voorziet van hydratatie, bescherming en pH balans, om deze gezond en levendig te houden.

 • 2009

  Zero%

  Sanex ontwikkelt een nieuwe lijn douchegels dat het aantal chemische ingrediënten vermindert. Dit product bevat  0% Parabenen, 0% Phenoxyethanol, 0% kleurstoffen en 0% Phthalaten en is goedgekeurd door het Europese Ecolabel. Zero% is ook verkrijgbaar in een milieuvriendelijke navulverpakking, die 73% minder plastic bevat dan een reguliere fles.

 • 2011

  Zero% deodorant

  Naast bad & douchegels wordt de Sanex Zero% lijn uitgebreid met Sanex Zero% deodorant. Deze deodorant biedt 24 uur bescherming zonder het actieve chemische ingrediënt Aluminium Chloorhydraat. Het bevat het natuurlijk mineraal aluin dat je tegen lichaamsgeur beschermt op een natuurlijke manier.

 • 2013

  Bioresponse

  Sanex introduceert Active Bioresponse, een nieuwe generatie anti-transpirants die werkt tegen geurveroorzakende bacteriën terwijl het tegelijkertijd de natuurlijke bacteriële flora van de huid respecteert en deze helpt te beschermen en gezond te houden.

 • 2013

  Dermo Active 3

  Sanex herlanceert zijn Dermo Active 3 lijn met een modernere fles en een nieuwe formule die de huid tot onder de oppervlakte voorziet van intense hydratatie*, bescherming en pH balans.
   
  * Intense hydratatie van de bovenste huidlaag

Leider in huidverzorging...

 • Met huidvriendelijke vernieuwingen

  Omdat we een van de eersten waren die zeepvrije bad & douchegels en alcoholvrije deodorant introduceerden.

 • Met minder chemische ingrediënten

  Omdat we als eerste een natuurlijke, op het mineraal Aluin gebaseerde deodorant (Naturprotect en Sanex Zero%) lanceerden en de chemische ingrediënten ook aanzienlijk verminderden met Zero% douchegel. = Met minder chemische ingrediënten. Omdat we als eerste een, op het natuurlijke mineraal Aluin gebaseerde deodorant (Naturprotect en Sanex Zero%) lanceerden en de chemische ingrediënten ook aanzienlijk verminderden met Zero% douchegel.

 • Om de huid gezond te houden

  Omdat onze unieke Bad & Douchegel Dermo Active 3 formules allemaal ontwikkeld zijn om uw huid te beschermen, te hydrateren en haar natuurlijke pH-balans te laten behouden. Onze anti-transpirants lijn met Active Bioresponse respecteert de natuurlijke bacteriën* van de huid om deze te beschermen en gezond te houden.
  *bacteriële flora.