HUID IS STERK

Van je huid houden is de eerste stap om ervoor te zorgen

Jouw huid is sterk.
Houd het gezond.

Ons lichaam's grootste orgaan doet veel meer dan ons alleen beschermen. De sensorische receptoren op onze huid leveren de sterkste menselijke emoties.

Jouw huid laat je dierbaren zich veilig voelen

Huid-op-huidcontact is essentieel voor de groei en ontwikkeling van kinderen. De warmte van onze huid reguleert de lichaamstemperatuur van onze baby's en vertraagt ​​het hartslag, waardoor het immuunsysteem wordt versterkt en ze zich veilig voelen. Daarom wil je producten als douchegel en deodorant gebruiken die je huid gezond houden.

“Aanraking is essentieel voor het vormen van die eerste emotionele band met een ouder en voor het creëren van de unieke menselijke ervaring.”

David Linden, hoogleraar neurowetenschappen aan de Johns Hopkins Universiteit. Martha Thomas, Schrijver

Je huid bouwt een
gevoel van verbondenheid

Omhelzingen verbeteren de communicatie tussen dierbaren. Ze activeren de amygdala, het deel van onze hersenen dat verantwoordelijk is voor emotioneel leren. Omhelzen versterkt ons vermogen om verschillende emoties te identificeren, verdiept onze gevoelens en bouwt banden op.

“Het kan zijn dat de tastzin afneemt met de leeftijd, maar ik zou zeggen dat de impact van aanraking toeneemt.”

Daniel Reingold, president en CEO van RiverSpring Health

Je huid helpt bij stressverlichting

Regelmatig huid-op-huidcontact verlaagt onze niveaus van stress en angst. Lichamelijk contact met dierbaren genereert positieve gevoelens en zelfvertrouwen door oxytocine in de hersenen vrij te maken, vertrouwen op te bouwen en ons te helpen ons rustiger te voelen. Het is dus logisch om voor onze huid te zorgen door zorgvuldige producten te gebruiken, zoals body wash en douchecrème.

"Massage is het natuurlijke medicijn tegen depressie van het lichaam."

Tiffany Field, Dir. Van het Touch Research Instituut

Je huid heeft de kracht om
levenslange connecties creëren

Zachte handen op een zwangere buik kunnen gezinnen dichter bij elkaar brengen, door de afgifte van oxytocine. Alle gezinsleden kunnen een band met een kind opbouwen door tastbaar te zijn met moeder en ongeboren baby.

“Aanraking komt van twee kanten. Ook degene die de knuffel of warme aanraking aanbiedt, profiteert van het menselijk contact.”

Susan Friedrich, RN Nursing Supervisor