Knuffelen en veilig elkaars hand vasthouden

3 minuten leestijd

Er is iets magisch aan het knuffelen op de bank met een geliefde op een koude, regenachtige dag. En het voelt net zo goed om elkaars hand vast te houden of een dikke knuffel te krijgen van een vriend die je al een hele tijd niet hebt gezien. Dit zijn allemaal positieve aanrakingen die echt een belangrijke uitwerking hebben op de hormonen in ons lichaam.

"De tastzin kan afnemen met de leeftijd, maar het effect van aanraking neemt toe."

Daniel Reingold, president en CEO van RiverSpring Health

Het begint met de huid

Het is duidelijk dat menselijke aanraking begint op de huid, ons grootste orgaan. Als iemand je aanraakt, creëert dit druk op de huid. Hierdoor wordt een signaal naar de hersenen gestuurd, die op hun beurt weer signalen naar verschillende delen van je lichaam (en zelfs organen) sturen. Positieve aanraking, zoals knuffelen of elkaars hand vasthouden, heeft een geweldige uitwerking op verschillende delen van je lichaam.

Het helpt je om te ontstressen

Hoe eenvoudig het concept van knuffelen of elkaars hand vasthouden ook is, het is een geweldige manier om stress te verlagen. Als je zo'n positieve aanraking van een dierbare krijgt, verlaagt je lichaam de hoeveelheid cortisol, ook wel het stresshormoon genoemd. Menselijke aanraking kan zelfs zo krachtig zijn dat het aanraken van iemands arm al een positief effect kan hebben.

Naast een kalmerend effect en het verlagen van stress, kan knuffelen of elkaars hand vasthouden ook de afgifte van oxytocine verhogen. Oxytocine wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd, en het bevordert het vertrouwen tussen mensen. Dit zie je vaak in een gezonde gezinssituatie waarin mensen elkaar knuffelen en aanraken.

Positieve aanraking en Sanex

Omdat knuffelen en elkaars hand vasthouden zo prettig en goed is voor ons, is het zaak je huid zo goed mogelijk te verzorgen, om optimaal te profiteren van menselijke aanraking. Eén manier om dit te doen is een handzeep te gebruiken die je huid voedt en verzorgt. Je zou Sanex Hygiene Protector Liquid Hand Soap kunnen proberen. Deze zeep helpt om de huid te voeden, hydrateren en de natuurlijke pH-waarde herstellen. Daarnaast bevat dit product een antibacterieel middel voor extra bescherming. Wij begrijpen hoe belangrijk en krachtig de huid is, daarom willen we haar ook gezond houden.

Vrouw met perfecte huid glimlacht terwijl ze naar haar mobiel kijkt

Beste routine voor je huidtype

Doe de huidtype test en ontdek hoe Sanex je huid gezond houdt.

DOE DE TEST

PRODUCTEN

Nu kopen

ARTIKELEN