Zijn prebiotica en postbiotica goed voor het immuunsysteem van de huid?

3 minuten leestijd

Een gezonde huid voelt heerlijk aan. De huid is zacht, verzorgd en prettig om aan te raken. Maar het gaat om veel maar dan alleen hoe de huid aanvoelt. Je huid en immuunsysteem zijn aan elkaar gekoppeld via het huidmicrobioom. Daarom is het zo belangrijk om het te verzorgen tijdens je dagelijkse huidverzorgingsroutine. Lees verder om meer te weten te komen over het huidmicrobioom en hoe je dit het beste verzorgt.

Wat is het huidmicrobioom?

Er zijn miljoenen verschillende organismen die op je huid leven, waaronder schimmels, mijten en meer dan 1000 verschillende bacteriesoorten. Dit wordt je microbioom genoemd. Samen maken ze deel uit van het immuunsysteem van je huid, dat kan worden onderverdeeld in goede bacteriën en slechte huidbacteriën. De goede bacteriën voorkomen dat de slechte zich op de huid gaan nestelen en problemen veroorzaken. Daarnaast helpen ze ook je immuunsysteem om slechte bacteriën te herkennen en je gezond te houden. Een evenwichtig microbioom is een gezond microbioom en fungeert als de eerste verdedigingslinie tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Hoe kunnen prebiotica en postbiotica helpen?

Er zijn een paar manieren om je huidmicrobioom gezond te houden. Een van die manieren is door postbiotische en prebiotische huidverzorging. Prebiotica moedigen de groei van goede bacteriën aan en pakken tegelijkertijd verschillende slechte bacteriesoorten aan, zoals de bacteriën die irritatie of geurtjes kunnen veroorzaken. Postbiotica kunnen ontstekingen remmen en je huidbarrière versterken. Daarnaast helpen ze om het natuurlijke vochtgehalte van de huid op peil te houden.

"Het gebruik van prebiotica of postbiotica om een gezond microbioom te behouden, kan op die manier het risico verlagen dat slechte bacteriën de huid gaan bevolken."

Dr. Zac Handler

Hoe Sanex je huidmicrobioom kan helpen

Sanex heeft een lijn van nieuwe producten ontwikkeld die vakkundig is vervaardigd om je huidmicrobioom gezond te houden. De complete lijn is samengesteld met een gepatenteerd complex van prebiotica en postbiotica om de goede bacteriën op de huid te voeden en de slechte aan te pakken. De formule bestaat uit het prebiotische ingrediënt inuline. Iluline wordt gewonnen uit de agavewortel en helpt om goede bacteriën te vermeerderen en de pathogene bacteriën in te dammen. Het tweede deel van de formule bevat butyloctanol dat uit de posteleinwortel wordt gewonnen en bacteriën aanpakt die nare geurtjes veroorzaken. Het derde deel is een postbioticum die helpt om je huid sterk en gehydrateerd te houden.

Welke producten je moet gebruiken

Sanex heeft nu een breed aanbod van producten die een gepatenteerd complex van pre- en postbiotica bevatten. Probeer Sanex Expert Skin Health Pro Hygrate douchegel. Deze versterken de beschermlaag van je huid en geven het natuurlijke vochtgehalte een boost, om je huid zacht, soepel en gezond te houden. Sanex Natural Prebiotic from Bio Agave Nourishing douchecrème is ontwikkeld om je huid mild te reinigen en om droogheid te verlichten. Het bevast een geavanceerd prebiotisch complex en tarwekiemolie om de huid gedurende 12 uur op milde wijze te hydrateren en voeden, terwijl de natuurlijke balans wordt ondersteund.

Welke van deze producten je ook probeert, met Sanex weet je dat je er alles aan doet om je huid zo gezond mogelijk te houden.

Referenties:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32560310/

Vrouw met perfecte huid glimlacht terwijl ze naar haar mobiel kijkt

Beste routine voor je huidtype

Doe de huidtype test en ontdek hoe Sanex je huid gezond houdt.

DOE DE TEST

PRODUCTEN

Nu kopen

ARTIKELEN