Waarom is je huid zo droog en hoe kun je haar het beste hydrateren?

3 minuten leestijd

 

Er zijn zo veel factoren die van invloed zijn op het microbioom van de huid. Van wat we op onze huid smeren tot vervuiling en zelfs zonlicht. Daarom is het belangrijk om de huid gezond en beschermd te houden. Dit kun je onder ander doen door haar gehydrateerd te houden en haar natuurlijke hydratatie te verbeteren, zodat je geen last meer hebt van een droge huid. In dit artikel leggen we uit wat het huidmicrobioom is, de rol die het bij hydratatie speelt en wat tegen een droge huid helpt.

Wat is je huidmicrobioom?

Er zijn verschillende micro-organismen aanwezig op je huid, die samen het huidmicrobioom worden genoemd. Ze maken deel uit van je eerste natuurlijke verdedigingslaag. Deze micro-organismen bestaan uit goede bacteriën en slechte bacteriën, maar het is belangrijk dat deze in balans zijn om je huid gezond te houden. Soms, als je huidmicrobioom niet goed wordt verzorgd, kun je met een droge of extreem droge huid te maken krijgen. Maar geen zorgen, er zijn altijd manieren om je microbioom te verzorgen en deze droogheid een halt toe te roepen.

Hoe beïnvloedt je microbioom het vochtgehalte van de huid?

De huid is een verbluffend orgaan. Ze treedt op als een barrière tegen alle schadelijke invloeden van buitenaf. Ze houdt ook het natuurlijke vochtgehalte op peil, zodat je huid er gezond uitziet en prettig aanvoelt.

Een deel van het verdedigingssysteem van de huid is het huidmicrobioom, dat in balans moet zijn. Je vraagt je misschien af wat een droge huid veroorzaakt en hoe je daar vanaf komt. Er zijn vele redenen waardoor je last kunt hebben van een extreem droge huid, en een daarvan is een disbalans in je huidmicrobioom. Een gezond microbioom is gevarieerd en helpt om je huid te reguleren. Daarom is het belangrijk dat je het gezond houdt want een gezond microbioom kan een droge huid mogelijk voorkomen.

 

"Een gehydrateerde huid ondersteunt een gezond microbioom. Een droge huid leidt tot een overgroei van problematische bacteriën, die tot ontstekingen kunnen leiden, en kan niet profiteren van een gezond microbioom."

Dr. Zac Handler

Hoe je het microbioom van je huid beschermt en een droge huid voorkomt.

Het beschermen van de goede bacteriën op je huid is heel eenvoudig met Sanex. We hebben een nieuwe productlijn ontwikkeld met de naam Sanex Expert Skin Health. De lijn is vakkundig samengesteld om de beschermlaag van je huid te versterken en het natuurlijke vocht vast te houden, voor de behandeling van een droge huid. De formule bestaat uit een gepatenteerd complex van prebiotica en postbiotica dat de goede bacteriën ondersteunt en de slechte aanpakt, om de natuurlijke beschermlaag van je huid te versterken en de hydratatie te verbeteren.

Als je last hebt van een droge huid, of zelfs een extreem droge huid, die mogelijk wordt veroorzaakt door een disbalans in je microbioom, zou je Sanex Expert Skin Health Hydrating douchegel kunnen proberen. Deze is ontwikkeld om de natuurlijke hydratatie van je huid een boost te geven en het microbioom - haar eerste verdigingslinie - te versterken.

Hoe effectief is de verbetering van je microbioom voor een droge huid?

Sanex heeft een aantal consumentenstudies uitgevoerd om te peilen wat consumenten van de nieuwe Sanex Expert Skin Health producten vinden. De respons was overweldigend positief. Deelnemers aan de studie gaven aan dat hun huid minder droog aanvoelde en hadden zelfs het gevoel dat Sanex BiomeProtect een dun laagje vocht op hun huid achterliet.

Als je last hebt van een droge huid, zou dit aan je microbioom kunnen liggen. Het is dus belangrijk om je microbioom in balans en gezond te houden met de juiste producten.


Referenties:

https://www.mindfood.com/article/everything-you-need-to-know-about-your-skins-microbiome/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33026777/

Vrouw met perfecte huid glimlacht terwijl ze naar haar mobiel kijkt

Beste routine voor je huidtype

Doe de huidtype test en ontdek hoe Sanex je huid gezond houdt.

DOE DE TEST

PRODUCTEN

Nu kopen

ARTIKELEN