OVER DE HUID

Wat is een gevoelige huid en hoe weet ik of mijn huid gevoelig is?

Op een bepaald punt in je leven realiseer je je misschien dat je een gevoelige huid hebt. Dit komt waarschijnlijk vaker voor dan je denkt en veel mensen lijden aan hetzelfde probleem. Er zijn vele oorzaken voor een gevoelige huid. Een daarvan zou een disbalans in je huidmicrobioom kunnen zijn. Lees verder om meer te weten te komen over een gevoelige huid en wat je kunt doen om de symptomen te verlichten.

Wat is een gevoelige huid en hoe weet ik of het de mijne is?

Wat is je huidmicrobioom?

Op elke huid leven meer dan 1000 verschillende soorten organismen. Geen zorgen, dit is normaal en eigenlijk heel erg goed voor de gezondheid van je huid. Al deze micro-organismen samen worden je huidmicrobioom genoemd, en dit bestaat uit goede en slechte bacteriën. Voor een goede huidgezondheid is het heel belangrijk om je huidmicrobioom in balans te houden.

Is een gevoelige huid een huidtype of een aandoening?

We weten allemaal dat er verschillende soorten huidtypes zijn – normaal, droog, vet of gecombineerd, maar je vraagt je misschien af: “wat is een gevoelige huid?” Een gevoelige huid is vaak een symptoom van een andere aandoening. Waarschijnlijk weet je niet eens dat je een gevoelige huid hebt, totdat je op een cosmetisch product reageert. Een gevoelige huid kan door verschillende factoren worden veroorzaakt, bijvoorbeeld door een droge huid of eczeem (atopische dermatitis). Deze aandoeningen kunnen soms worden veroorzaakt door een disbalans in je huidmicrobioom.

Hoe beïnvloedt je microbioom het vochtgehalte van de huid?

Als je microbioom niet in balans is, kunnen sommige slechte bacteriën een ontsteking en droogheid veroorzaken, wat weer tot gevoeligheid kan leiden. Daarom is het belangrijk om je microbioom gezond te houden en je huid gehydrateerd. Er zijn een aantal eenvoudige manieren om je microbioom en de goede bacteriën op een optimaal niveau te houden en gevoeligheid mogelijk te voorkomen.

Hoe je het microbioom van je huid beschermt en een gevoelige huid voorkomt

Het is makkelijker dan je waarschijnlijk denkt om je microbioom te beschermen en een droge huid te voorkomen. Sanex BiomeProtect is een nieuwe lijn van producten die vakkundig voor dit doel is samengesteld. De lijn, die in je dagelijkse huidverzorgingsroutine kan worden opgenomen, bevat producten die specifiek zijn ontwikkeld voor de droge en hypoallergene huid. Probeer Sanex BiomeProtect Dermo Sensitive Body Wash eens. Deze voedt de goede bacteriën op je huid en pakt de slechte aan om je huid te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zodat je huid minder droog aanvoelt na elke douchebeurt. Daarnaast is de bodywash ontwikkeld om een gevoelige huid te verzachten en kalmeren.

Naast verlichting van jeuk en een verbeterde vochtbalans, is het hydrateren van de 'gevoelige huid' de sleutel tot het voorkomen van microbioom-dysbiose

Dr. Zac Handler

Als je af en toe last hebt van een geïrriteerde huid, probeer dan eens Sanex BiomeProtect Dermo Hypoallergenic Body Wash. Deze is vakkundig samengesteld om je microbioom te voeden, de gevoelige huid mild te reinigen en haar natuurlijke afweer een boost te geven. De geavanceerde formule voedt de goede bacteriën en pakt de slechte aan om de beschermlaag van je huid te versterken en het risico op irritaties te verlagen.

Als ze onderdeel uitmaken van je dagelijkse huidverzorgingsroutine, kunnen Sanex-producten een gevoelige huid voorkomen en haar gezond houden, zodat jij je prettiger voelt.

Referenties:

https://www.nature.com/articles/srep36062

https://www.healthline.com/health/skin-disorders/sensitive-skin

https://www.mindfood.com/article/everything-you-need-to-know-about-your-skins-microbiome/

delen