Huidverzorgingstips: waarom elke man zijn huid zou moeten hydrateren

3 minuten leestijd

Of het nu is om een dorstige huid te hydrateren, lijntjes te vervagen of je huid prettiger aan te laten voelen, een moisturizer zou deel moeten uitmaken van de dagelijkse verzorging van elke man. Lees verder om te ontdekken hoe extra hydratatie kan helpen om je huid er beter uit te laten zien en aan te laten voelen.

Moisturizer voor mannen: waarom het zo belangrijk is

Naarmate we ouder worden, begint onze huid van nature collageen en elastine te verliezen, de eiwitten die zorgen voor hydratatie en die de huid er stevig en glad uit laten zien. Geleidelijk kun je dan meer tekenen van veroudering gaan zien, bijvoorbeeld een verslapte huid, fijne lijntjes en rimpels. Het goede nieuws is dat je de huid kan helpen een deel van het verloren vocht aan te vullen door dagelijks een moisturizer te gebruiken. Deze extra dosis hydratatie helpt ook om teken van veroudering minder op te laten vallen.

Een moisturizer kan de mannenhuid beschermen tegen omgevingsfactoren

Ook seizoensveranderingen en luchtvochtigheid kunnen het vochtgehalte in de huid veranderen. In de winter heeft de huid te maken met een zeer lage temperatuur buiten en een kunstmatig hoge temperatuur binnen, en beide kunnen de huid uitdrogen. Door elke ochtend en avond een geschikte moisturizer voor mannen aan te brengen houd je je huid zacht en soepel.

Verder kunnen vrije radicalen die ontstaan door schadelijke invloeden van buitenaf, zoals luchtvervuiling en uva- en uvb-stralen, de huidstructuur diepgaand beschadigen, waardoor de natuurlijke afbraak van collageen wordt versneld. Daarom is het zo belangrijk om het hele jaar door een moisturizer met een uva- en uvb-filter te gebruiken. (Ook als het bewolkt is, kunnen uva-stralen je huid namelijk beschadigen). Hoe hoger de beschermingsfactor, hoe beter je beschermd bent, en hoe beter je huid er later uit blijft zien. Kies ook voor een moisturizer die antioxidanten zoals vitamine C bevat omdat deze je huid helpen beschermen tegen schade door vrije radicalen.
 

Vind de juiste moisturizer voor jou

Het is ook belangrijk dat je een moisturizer vindt die geschikt is voor jouw huidtype. Een drogere huid heeft een moisturizer nodig die rijk is aan lipiden en milde ingrediënten zoals sheaboter en glycerine, terwijl een vettere huid meer gebaat is bij een lichte moisturizer op waterbasis met een matte finish. Hierdoor beperk je talg en verstopte poriën, wat vooral belangrijk is als je snel last hebt van puistjes.

Vrouw met perfecte huid glimlacht terwijl ze naar haar mobiel kijkt

Beste routine voor je huidtype

Doe de huidtype test en ontdek hoe Sanex je huid gezond houdt.

DOE DE TEST

PRODUCTEN

Nu kopen

ARTIKELEN