HUIDGEZONDHEID

Huidverzorgingstips: waarom bodylotion onderdeel zou moeten uitmaken van je huidverzorging

Voor het hydrateren van je gezichtshuid maak je waarschijnlijk elke morgen wel tijd, maar hoe zit het met je lichaam? Je lichaamshuid heeft ook extra hydratatie nodig om er het hele jaar door op haar best uit te zien en aan te voelen. Hieronder vijf redenen om je huid dagelijks te hydrateren en tips over hoe je bodylotion het beste kunt gebruiken.

1.Bodylotion helpt je huid zacht en soepel te houden - zelfs midden in de winter

In de winter heeft onze huid veel te verduren. Je komt regelmatig vanuit de kou naar binnen in een ruimte met centrale verwarming, en temperatuurswisselingen kunnen je huid sterk uitdrogen en gevoeliger maken. Maar als je dagelijks bodylotion aanbrengt, blijft je huid het hele jaar door glad en goed gehydrateerd. “Vochtinbrengende crèmes werken doordat ze vocht in de huid insluiten, waardoor deze gehydrateerd blijft,” legt dermatoloog dr. Zac Handler uit.

Vochtinbrengende producten sluiten water in de huid in, waardoor deze gehydrateerd blijft

Dr Zac Handler

Tips voor huidverzorging: waarom u een bodylotion aan uw huidverzorgingsroutine moet toevoegen

2.Dagelijks gebruik van bodylotion kan flare-ups van eczeem en gevoeligheid helpen voorkomen.

Volgens de National Eczema Association blijven vochtinbrengende crèmes "een belangrijke aanvullende behandeling voor verschillende huidaandoeningen". Dit komt door de manier waarop bodylotion helpt het vocht in de huid te sluiten, waardoor de natuurlijke barrièrefunctie wordt versterkt. Vooral formules die lipidemoleculen (ook bekend als ceramiden) bevatten, zijn bijzonder effectief bij het herstellen van de barrièrefunctie en zorgen ervoor dat de huid prettiger aanvoelt. “Voor mensen, zowel mannen als vrouwen, die snel last hebben van een droge of gebarsten huid zijn vochtinbrengende crèmes belangrijk voor het in stand houden van een gezonde huidbarrière”, aldus dr. Zac Handler. “Producten met ceramiden zijn speciaal samengesteld om de verloren lipiden van de huid aan te vullen”. Breng een paar minuten na een bad of douche over het hele lichaam aan om flare-ups te voorkomen.

3.Met bodylotion geef je jezelf dagelijks een beetje aandacht en ontspanning

We weten allemaal hoe fijn een beetje aandacht voor onszelf kan voelen, en een goede bodylotion is een eenvoudige manier waarop je jezelf kunt helpen ontspannen na een drukke dag. Breng je favoriete crème of lotion 's avonds na een bad of douche aan, en besteed daarbij extra aandacht aan je armen en benen, waar spanning zich vaak vastzet. Je voelt je dan fris en ontspannen en je ruikt heerlijk.

4.Bodylotion helpt om je huid er soepeler en steviger uit te laten zien

Naarmate je ouder wordt en de huid haar elasticiteit en stevigheid verliest, wordt het nog belangrijker om haar goed gehydrateerd te houden. Breng gewoon dagelijks een hydraterende bodylotion aan om je huid te helpen haar elasticiteit en stevigheid te behouden. Je zult er net zo goed uitzien als je je voelt.

5. Bodylotion is een geweldige manier om ruwe plekjes op je voeten en ellebogen te voorkomen

De huid op ellebogen, knieën en hielen kan erg droog worden als ze niet goed wordt gehydrateerd. Als je het lastig vindt om er elke dag aan te denken een speciale crème, zoals een hielcrème, aan te brengen kun je ze ook gewoon insmeren met je gebruikelijke bodylotion. Ook al is een bodylotion niet zo sterk geconcentreerd, je kunt de droge plekjes hiermee de hoognodige dagelijkse hydratatie geven. Probeer het eens: na een tijdje zul je merken dat deze gewoonte een groot verschil maakt.

DELEN

DESKUNDIG ADVIES

DESKUNDIG ADVIES

Dr Zac Handler

"Dagelijks gebruik van bodylotion helpt je huid het hele jaar door glad en gehydrateerd te houden."