Huidverzorgings­tips: Goed wassen

3 minuten leestijd

Dacht je dat het niet uitmaakt hoe je doucht? Verkeerd gedacht! Van de ideale watertemperatuur tot de producten om je lichaam mee te wassen en gewoontes die je beter kunt afleren: ontdek hoe je je dagelijkse doucheroutine optimaliseert en je huid er stralend uit kunt laten zien.

Waarom is wassen belangrijk?

Je huid schoon en gezond houden is niet alleen belangrijk voor je algemene gezondheid, maar ook voor je welzijn. Je begint zelfverzekerder en positiever aan de dag. Regelmatig handen wassen met antibacteriële handzeep is ook belangrijk om verspreiding van akelige bacteriën en virussen, zoals de griep, tegen te gaan. Douchen ontdoet de lichaamshuid ook van talg en vuil die verstopte poriën, puistjes en dofheid kunnen veroorzaken, en laat je heerlijk lekker ruiken door zweet en andere nare geurtjes te verwijderen.

Goed douchen

Kom uit de douche met een zachte, soepele en stralende huid door deze eenvoudige tips te volgen.

Controleer de temperatuur van het water

Voordat je onder de douche stapt, laat je het water even lopen om te controleren of het de juiste temperatuur heeft. Het water moet lauw zijn, want heet water kan de huid uitdrogen en er rood en geïrriteerd laten uitzien.

Gebruik geen reinigingsartikelen die vol bacteriën zitten

Als je graag een loofah- of gewone spons in de douche gebruikt, is het misschien tijd om die te vervangen - en snel ook. In reinigingsartikelen zoals deze kunnen bacteriën, schimmels en gisten zitten, die op je huid terecht kunnen komen. Probeer het gebruik ervan te vermijden of vervang ze regelmatig (minstens elke maand).

Was je gezicht bij de wasbak

Veel dermatologen adviseren om je gezicht te wassen nadat je onder de douche uit komt. Waarom? Een iets andere watertemperatuuur kan gunstig zijn. Begin met het reinigingsproduct in je huid te werken met warm water. Hierdoor gaan de poriën open en kan het product de huid binnendringen. Nadat je je reiniger in je huid gemasseerd hebt, verwijder je hem met koud water om de poriën te sluiten en te voorkomen dat er bacteriën binnendringen.

Exfolieer zachtjes een of tweemaal per week

Zachtjes exfoliëren verwijdert dode huidcellen van het huidoppervlak en onthult de nieuwere huid eronder. Hierdoor voelt de huid soepeler aan en ziet ze er weer stralend uit. Je kunt dit onder de douche doen, met een mild exfoliërende douchegel of scrub. Als je ook graag een scrubhandschoen gebruikt, zorg er dan voor dat je niet overdrijft, want te veel scrubben geeft irritatie en ontdoet de huid van essentiële vetten. Een of twee keer per week is voldoende, en zorgt voor een gehydrateerde en stralende huid.

Waar moet je je lichaam mee wassen?

Om je huid in topconditie te houden, kies je een douchecrème, -gel of -zeep die geschikt is voor jouw huidtype. Sanex Expert Skin Health Hypoallergenic douchegel is hypoallergeen en speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid, zodat het door de hele familie kan worden gebruikt. Als je huid aan de droge kant is, probeer dan Sanex Expert Skin Health Hydrating douchegel om de hydratatie op peil te houden, of Sanex Expert Skin Health Protector douchegel om vet en onzuiverheden van een gemengde huid te verwijderen. Alle Sanex douchegels en -crèmes respecteren de natuurlijke pH-waarde van de huid en helpen de natuurlijke barrièrefunctie te beschermen.

Vrouw met perfecte huid glimlacht terwijl ze naar haar mobiel kijkt

Beste routine voor je huidtype

Doe de huidtype test en ontdek hoe Sanex je huid gezond houdt.

DOE DE TEST

PRODUCTEN

Nu kopen

ARTIKELEN