Huidverzorging tijdens de zwangerschap: een droge huid tijdens de zwangerschap

3 minuten leestijd

De 'zwangerschapsgloed' wordt vaak gebruikt als beschrijving voor de gezonde, rozige teint van zwangere vrouwen, die wordt veroorzaakt door de toevoer van nieuwe hormonen en haar emoties over de komst van een baby. Dit is alleen niet voor elke vrouw weggelegd, en veel vrouwen hebben juist te maken met verschillende nieuwe huidproblemen zoals een droge huid. Als je dit herkent, lees dan verder om te ontdekken hoe je een droge huid veilig kunt voorkomen en behandelen tijdens de zwangerschap.

Oorzaken van een droge huid tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap gebruikt het lichaam essentiële voedingsstoffen voor de gezonde groei en ontwikkeling van de baby. Dit is onder andere water, dus het water dat je drinkt gaat als eerste naar de baby, en jouw lichaam krijgt wat er overblijft. Hierdoor wordt de huid droog en voel je je eerder uitgedroogd dan normaal.

Hoe zwangere vrouwen een droge huid kunnen voorkomen

Je kunt voorkomen dat je huid uitdroogt tijdens de zwangerschap door voeding met veel water te eten, bijvoorbeeld fruit, noten en groenten. Dit type waterrijke voeding wordt snel in het lichaam opgenomen en helpt je goed gehydrateerd te blijven. Je moet er ook voor zorgen dat je genoeg water drinkt (ongeveer twee liter per dag).

Een andere oorzaak voor een droge huid tijdens de zwangerschap is schade door de zon. Deze kan het hele jaar door ontstaan, zelfs op een bewolkte, grijze winterdag. Dit komt door de uv-stralen van de zon die tot de diepere huidlagen kunnen doordringen en de structuur en belangrijke eiwitten zoals collageen en elastine kunnen beschadigen. Deze eiwitten zorgen ervoor dat de huid zacht en gehydrateerd blijft en als ze eenmaal beschadigd zijn, wordt de huid droger. Tijdens de zwangerschap kan de huid van een vrouw ook gevoelig worden voor licht, dus zorg dat je elke ochtend de hoeveelheid van een theelepel breedspectrum zonnefilter op je gezicht aanbrengt.

Een droge huid behandelen tijdens de zwangerschap

Een droge huid tijdens de zwangerschap kan het beste worden behandeld met sterk hydraterende en voedende verzorgingsproducten die de natuurlijke beschermende barrière helpen herstellen. Kies voor producten met sterk hydraterende ingrediënten, zoals hyaluronzuur, niacinamide, olie die rijk is aan omega 3- en 6-vetzuren, glycerine en sheaboter. Deze helpen om het vocht de hele dag vast te houden. Kies voor een rijkere nachtcrème die de huid helpt herstellen en vernieuwen terwijl je slaapt, of breng een intensief nachtmasker aan met kalmerende ingrediënten.

Dr. Zac Handler is een erkend dermatoloog en universitair hoofddocent dermatologie aan de Rutgers University New Jersey Medical School en New York Medical College. Dr. Handler heeft een Bachelor of Science behaald aan de University of California, San Diego, en ontving zijn Doctor of Medicine van de Universiteit van Nebraska.

Vrouw met perfecte huid glimlacht terwijl ze naar haar mobiel kijkt

Beste routine voor je huidtype

Doe de huidtype test en ontdek hoe Sanex je huid gezond houdt.

DOE DE TEST

PRODUCTEN

Nu kopen

ARTIKELEN