HUIDTYPES

Gevoelige huid
 

Bij een gevoelige huid heeft de buitenste laag vaak een verzwakte barrièrefunctie, waardoor deze gemakkelijker beschadigd kan raken. Symptomen van een atopische huid omvatten roodheid, jeuk en droogheid op het lichaam en gezicht. De huid kan ook opvlammen wanneer je in contact komt met stof, dierenhaar, vervuiling en bepaalde stoffen zoals wol en synthetische materialen.

Er zijn veel oorzaken van een gevoelige huid: het weer, dieet, vervuiling of stress kunnen een rol spelen, evenals reacties op bepaalde huidverzorgings- en cosmetische producten. Bescherm een gevoelige huid door dermatologisch geteste producten te gebruiken, zoals douchegel, douche crème, antitranspirant of deodorant die irritaties verzachten, de huidbarrière herstellen en je huid dagelijks zachtjes voeden.

GEVOELIGE HUID

Aanbevolen producten

Feiten over de gevoelige huid

Feit 1

Gevoelige huid kan alle delen van het lichaam beïnvloeden, hoewel het meestal optreedt rond de ellebogen, handen, knieën en wangen.

Feit 2

Mensen die last hebben van enige vorm van huidgevoeligheid hebben meestal periodes waarin ze geen symptomen vertonen. Het is echter belangrijk om advies te krijgen van een dermatoloog als de symptomen verergeren, om te ontdekken hoe je er op de juiste manier voor kunt zorgen.

Feit 3

Reacties van een gevoelige huid kunnen het gevolg zijn van je immuunsysteem dat overactief is door een waargenomen dreiging. Dit is vaak het geval bij huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis.

Feit 4

Wanneer de huid gevoelig begint aan te voelen, is dat een teken dat je huidbarrière is verzwakt door externe factoren zoals het klimaat of vervuiling, of interne veranderingen zoals stress of vermoeidheid. Je kunt het meestal voelen voordat je het kunt zien.

Aanbevolen Huidverzorgingsproducten

Stap 1

Hoewel je niet alle interne en externe factoren die huidgevoeligheid veroorzaken kunt beheersen, kun je zeker wel de producten die je op je huid gebruikt controleren. Je huidbarrière versterken door het gebruik van milde producten zoals douchegel voor de gevoelige huid of douche crème, kan de natuurlijke verdediging van je huid versterken en tegelijkertijd het natuurlijke vocht vasthouden.

Stap 2

Gebruik producten die minimale ingrediënten bevatten en die speciaal zijn samengesteld voor de gevoelige huid. Dit omvat producten zoals douchegel, douche crème, deodorant en antitranspirant. Houd er rekening mee dat veel schuimbadproducten en bruisballen je huid kunnen irriteren. Ook is het belangrijk om zorgvuldig te zijn bij het kopen van wasmiddelen en wasproducten, aangezien sommige producten irritatie kunnen veroorzaken en huidreacties en zelfs allergieën kunnen veroorzaken.

Stap 3

Gevoeligheid in de oksels kan worden behandeld door het gebruik van gespecialiseerde deodorant of antitranspirant en het vermijden van aerosolsprays. Voor gevoelige handen is het dragen van handschoenen aan te raden bij het afwassen of schoonmaken, omdat heet water en agressieve chemicaliën je huid verder kunnen irriteren.

ARTIKELEN