HUIDTYPES

Zeer droge huid
 

Zeer droge huid heeft een tekort aan vocht, wat het dof, schilferig en meer vatbaar voor rimpels, huidaandoeningen en allergische reacties kan maken. Huidcomponenten zoals lipiden en eiwitten vormen een barrière om vocht vast te houden, en als deze beschadigd zijn, verdampt het vocht en wordt de huid erg droog.

Je huid heeft extra vocht nodig om de beschermende barrière te helpen versterken en aan te vullen. Zoek naar voedende producten die de beschermende laag van je huid versterken en de natuurlijke verdediging een boost geven, zoals een douchegel voor zeer droge huid. Dit zal helpen om je huid veerkrachtiger te laten aanvoelen en tegelijkertijd het natuurlijke vocht vast te houden, waardoor het gehydrateerd en in balans blijft. Besteed extra aandacht aan je huid bij warm, koud of winderig weer om te voorkomen dat het schraal of geïrriteerd raakt.

ZEER DROGE HUID

Aanbevolen producten

Feiten over de zeer droge huid

Feit 1

Een groot deel van de mensen heeft op enig moment in het jaar last van een zeer droge huid. De meeste mensen zijn zich bewust van droge huidplekken, vooral op de knieën, ellebogen en knokkels.

Feit 2

Symptomen van een zeer droge huid omvatten: jeuk, kloven, schilfering en schubben. In ernstige gevallen is de huid zo droog dat deze kan barsten en mogelijk bloeden.

Feit 3

Een zeer droge huid wordt veroorzaakt door verschillende factoren, maar de meeste zijn milieu- of situatiegebonden in plaats van genetisch. Deze omvatten blootstelling aan de zon, extreme kou, harde wind en vervuiling. Situationele factoren kunnen handenarbeid zijn en werken met agressieve chemicaliën of zepen, wat extreme droogheid aan je handen kan veroorzaken.

Feit 4

Het drinken van water is altijd belangrijk, maar als je last hebt van een zeer droge huid, moet je proberen om minstens 8 glazen water per dag te drinken. Dit zal de elasticiteit van de huid bevorderen en helpen bij de bloedcirculatie, evenals het tegengaan van huidveroudering.

Aanbevolen Huidverzorgingsproducten

Stap 1

De beste manier om een zeer droge huid te behandelen is door regelmatig te hydrateren en specifieke huidverzorgingsproducten te gebruiken, zoals een douchegel voor zeer droge huid. Neem een vochtinbrengende crème mee als je de deur uit gaat en breng deze gedurende de dag opnieuw aan op de beschadigde plekken.

Stap 2

Gebruik hydraterende zepen en douchegel voor droge huid, en probeer chemicaliën of producten te vermijden die je huid verder uitdrogen. Het gebruiken van scrubs en exfolianten op zeer droge gebieden kan je huid verder irriteren. Als je huid extreem droog is, probeer dan om de dag te douchen, omdat heet water je huid nog meer kan uitdrogen. Dep je huid droog met handdoeken in plaats van te wrijven.

Stap 3

Draag zachte kleding die de getroffen delen van je huid niet irriteert. Katoen en zijde zijn natuurlijke vezels die je huid laten ademen. Vermijd synthetische kleding en materialen die ruw zijn.

ARTIKELEN